MEKA TV mediaa kaikille C/o Ari Impola .

Ei-digitaalisen ohjaajan digitaalinen työhuone

Työhuone Impola

Kontakti ja yhteys

Allakka

Minä Ari Impola - tiivistelmä ansioluettelostani

Melkein KAIKKI elävän kuvan julkaisuni

Työmaailma 2019

Työnantajia, palkanmaksajia ja tuki 2019

Ahlaisten nuorisoseura - Me Itse ry. - Merikarvian kansalaisopisto - Otsolan kansalaisopisto - Porin seudun kansalaisopisto - Satakunnan Elävän Kuvan Keskus - Sataopisto - Sydänmaan muistelupiiri

Työmaailma 2018

Työnantajia, palkanmaksajia ja tuki 2018

Ahlaisten nuorisoseura - Alfred Kordelinin Huittisten ja Rauman kulttuurirahastot - Huittisten seudun kansalaisopisto - Kehitysvammaisten Tukiliitto - Me Itse ry. - Merikarvian kansalaisopisto - Merikarvian kulttuuri- ja opistolautakunta - Merikarvia-Seura - Opintokeskus Sivis - Otsolan kansalaisopisto - Porin seudun kansalaisopisto - Satakunnan Elävän Kuvan Keskus - Taike

Työmaailma 2017

Työnantajia, palkanmaksajia ja tuki 2017

Ahlaisten nuorisoseura - Aktiivinen Pohjois-Satakunta - Eurajoen Kehitysvammaisten Tuki ry. - Huittisten seudun kansalaisopisto - Joutsenten reitti - Kansan sivistysrahasto - Karhuseutu - Kehitysvammaisten Tukiliitto - Kehitysvammaliiton Verneri - Levanpellon muistelupiiri - Me Itse ry. - Merikarvian kansalaisopisto - Omaiset ja Läheiset ry. - Opintokeskus Sivis - Otsolan kansalaisopisto - Porin kaupunki - Porin kulttuurilautakunta - Porin seudun kansalaisopisto - Pyhäjärvenseutu - Ravakka - Satakunnan Elävän Kuvan Keskus - Satakunnan Tukipiiri

  Huittisten seudun kansalaisopisto Merikarvian kansalaisopistoOtsolan kansalaisopisto Porin seudun kansalaisopisto

Suomi 100100 satakuntalaista elokuvaa

Kyläelämää Satakunnassa 2017

Leader JoutsentenreittiLeader KarhuseutuLeader Pohjois-SatakuntaLeader PyhäjärvenseutuLeader Ravakka

Mennyt maailma

Työnantajia, palkanmaksajia ja tuki 2016

Ahlaisten nuorisoseura - Huittisten seudun kansalaisopisto - Kehitysvammaisten Tukiliitto - Kehitysvammaliiton Verneri - Me Itse - Merikarvian kansalaisopisto - Nakkilan kulttuuritoimi - Nakkilan ympäristötoimi - Otsolan kansalaisopisto - Porin kaupunki - Porin kulttuurilautakunta - Porin seudun kansalaisopisto - Radio Valo - Rauman kansalaisopisto - Ruskilan perinnepiiri - Satakunnan Elävän Kuvan Keskus - Suomen kulttuurirahaston Satakunnan rahasto

Rakas päiväkirja -päivä Työhuone Impolassa - 21.9.2016

MEKA TV ohjaaja Ari Impolalle Kehitysvammaisten Tukiliitolta Vuoden Tulppaani kunniakirja 26.5.2012

Blue Sea Film festivaalien Kampela tunnustuspalkinto MEKA TV ohjaaja Ari Impolalle
- elokuvakulttuurin hyväksi tehdystä työstä Raumalla 17.8.2007

Työmaailma ylipäätänsä

Minä, Ari Impola toimin freelance taidepainotteisen erityistyön ohjaajana Satakunnassa. Olen yhteisöohjaaja ja sosiokulttuurinen innostaja. Olen tehnyt erilaisten ryhmien ja projektien myötä yli 850 lyhytelokuvaa ja TV ohjelmaa vuodesta 1990 alkaen. 

Tuotan kollektiivisen menetelmin ideat sanoiksi, sanat toiminnallisiksi suunnitelmiksi ja käsikirjoitukseksi, joista voidaan tuottaa oikeita elokuvia aina suureen ensi-iltaan saakka. Koko tekemis- ja oppimisprosessi painottaa sosiokulttuurista ja koko kansan mediakasvatuksellisia tavoitteita, miten yhdessä tekemisen kautta voidaan vaikuttaa omaan elinympäristöön ja jossa elokuvan tekeminen on ensisijaisesti työkalu vaikuttumisen ohella omaan hyvinvointiin. 

Olen tehnyt yhteisö-elokuvia kaikenlaisten ryhmien kanssa, mutta erityisesti kehitysvammaisten ohjaustyön innostamana KeViKe, MEKA TV ja Mediavaunu hankkeiden kautta olen kehittänyt erilaisia menetelmiä ja työkaluja kokonaisvaltaiseen elokuva- ja mediakasvatukseen, jossa elokuvankaari käydään läpi ideasta ensi-iltaan asti käydään läpi itse tekemällä ja kokemalla.

Menetelmällä on saavutettu 6 kansainvälistä ja 31 valtakunnallista elokuvapalkintoa kuudessa eri elokuvakilpailussa sekä 9 valtakunnallista huomionosoitusta koulutusmenetelmistä 1992 lähtien.

Juttu Preiviikin koulutien yhteydessä valaisee toimintaani myös jollakin tapaa;

Mediakasvatuksessa tärkeintä ei ole lopputulos vaan se, miten erilaiset ihmiset toimivat yhdessä ymmärtääkseen toisiaan ja ympäröivää maailmaa paremmin. Lopultakin on kyse oman elämän ja oman ympäristön hallinnasta ja mahdollisuuksista päättää, millaiseksi omaa maailmaa ja elämää haluaa muuttaa.

Yhteisötaiteilijana minulle ei ole tärkeää väline, on se sitten valokuva, tanssi, kirjoitus, musiikki tai elokuva, vaan tärkeää on se, miten ihmiset oppivat toimimaan yhdessä. Tärkeää on prosessi, liike, oman toiminnan kautta syntyvä mielentila, eteenpäin menemisen tunne. Silloin kun erilaisuus ei aiheuta pelkoa, ahdistusta tai hämmennystä, se on rikkautta.

Ja onhan se niinkin, että kaikki muu on turhaa paitsi viestintä. Viestintään tarvitaan aina vähintään kaksi. Kun opimme ymmärtämään erilaisia ihmisiä kaksisuuntaisen viestinnän avulla, ymmärrämme myös mediaa paremmin. Sen sijaan että media vie meitä, voimme oppia jopa hallitsemaan sitä.

Satakunnan Kansa 29.9.2006

Työhuone Impola...? Mitä...?

Vaikka MEKA TV ja MEDIAVAUNU toimintaa voidaan toteuttaa missä tahansa, jokin työhuonekin on mukava olla olemassa silloin, kun on jokin editointi ym. työvaihe meneillään.

Keväällä 2010 Työhuone on saanut uudet tilat.

Mistä...?

Työhuoneeseen on kerätty minimaalinen mutta toimiva osa ohjaaja Ari Impolan ja KeViKe/MEKA TV verkoston videokalustosta, editointilaitteet sekä digitaalinen nauha-arkisto.

KeViKe/MEKA TV projektilaitteisto on osin vanhaa, eikä se sovellu ammattikäyttöön, mutta omasta takaa löytyy myös täysin kaksi ammattilaistason kuvaus- ja editointiyksikköä, jolla teen freelance keikkoja ja jotka toimivat suunnittelemieni hankkeiden työkaluina.

Kenelle...?

Lapsille, nuorille, erityisryhmille, aikuisopiskelijoille, senioreille ja vähän kaikille muillekin.

Yhteisöille, projekteille, yleishyödylliselle kansalaistoiminnalle.

MEKA TV Facebookissa

Mediaa kaikille Blogger

MEKA TV Twitter

MEKA TV leffoja YouTubessa

19.01.2019MEKA TV etusivu uusiks...