TAITEESTA TYÖTÄ 2019-2023

Taiteesta työtä iso kuva

MEKA TV, Satakunnan meikäläiset ja Osallisuus teatteri 
käynnistivät yhteisen 5 vuotissuunnitelman  ja hankkeen 1.1.2019

Hankkeen tarkoituksena on nostaa erityistaiteen 
ja erityisryhmien omaehtoisen kulttuuritoiminnan arvostusta, 
tietoisuutta ja saavutettavuutta,
jotta se voidaan mieltää oikeaksi tuottavaksi työksi 
ja yhteiskunnalliseksi vaikuttamiseksi
eikä vain pelkäksi puuhasteluksi.

Satakunnan meikäläisetOsallisuus teatteri

Rahaa suunnitelman toteuttamiseen ei vielä ole,
joten hommaa edistetään toistaiseksi 
lähinnä kansalaisopistojen kurssitoiminnan ohessa.

2019-2023

MEKA TV on toteuttanut 2014-2018 Satakunnan meikäläisten ja muiden erityisryhmien elokuvatoimijoiden kanssa 5 vuotissuunnitelmaa, joka huipentui ja vahvistui Taiken tuella toimivaksi yhteistyöverkostoksi 2018. Osallisuuden ytimessä -hankevuoden aikana kaikki ryhmät kehittivät omaa osaamista ja suunnittelivat tulevia toimintamalleja niin yhdessä kuin erikseen.

Tämän yhteistyöverkoston kanssa MEKA TV verkoston erityisryhmät, Satakunnan meikäläiset ja Osallisuus teatteri käynnistävät uuden 5 vuotissuunnitelman 2019-2023, jonka tarkoituksena edistää ja vahvistaa paikallisesti, alueellisesti sekä valtakunnallisesti vammaisyhteisöiden kulttuuritoimintaa ja kulttuurin saavutettavuutta esittävän erityistaiteen, elokuva- ja teatteri-ilmaisun avulla.

Tarkoituksena on vahvistaa ilmaisutaidon, elokuva- ja yhteisöteatterin avulla omaa erityisosaamista kaiken esittävän taiteen alueella. Satakunnassa on toimivia kehitysvammaisten bändejä, erityiskirjoittajia, koulutettuja kokemuspuhujia ja maailmanlaajuisestikin merkittävää elokuvatoimintaa, jotka yhdistävät satakuntalaisia toimijoita. 

Tarkoituksena on tuoda erityistaiteista erityisesti satakuntalaista yhteisöelokuva osaamista samalle tasolle kuin esimerkiksi kuvataiteen osalla. Elokuvataide on erityistaiteista heikosti tuettua ja tukirakenteiden vähyyden vuoksi ei pääse sille tasolle, mitä osaaminen edellyttää. Yhtenä päätavoitteena on nostaa satakuntalainen erityisosaaminen samalle valtakunnalliselle tasolle kuin muutkin erityistaiteen kärkihankkeet Suomessa.

YHTEISTYÖSSÄ

  Huittisten seudun kansalaisopisto Merikarvian kansalaisopistoOtsolan kansalaisopisto Porin seudun kansalaisopisto

15.01.2019Työhuone ImpolaMEKA TV etusivu uusiks...