Suistomaat 2006

Paluu etusivulle

Tätä kaikkea saatiin 2006 aikaan...

Etusivulle

 

Mukana olleet osallistujat, kylät ja yhteisöt

Hankkeeseen on vuonna 2006 osallistunut kaikkiaan 1331 henkeä. 18 erilaiseen koulutuskokonaisuuteen osallistuneita on 590 henkeä ja 38 tiedotus- ja aktivointitilaisuudessa on mukana ollut 741 ihmistä. Luennoitsijoita ja kurssinvetäjiä on ollut matkassa kaikkiaan 30. Hanke on työllistänyt täysipäiväisesti kaksi henkeä ja tarjonnut harjoittelupaikan kokopäiväisesti kahdelle ja projektikohtaisesti viidelle alasta kiinnostuneelle tai alaa opiskelevalle nuorelle eli yhteensä seitsemän harjoittelijaa on matkassa kulkenut. Näiden mukana olleiden harjoittelijoiden työpanos on merkittävästi lisännyt myös hankkeen toiminnallisia resursseja. 

Pääkyliksi ja seurantakohteiksi on muodostunut neljä kylää: Preiviiki, Ahlainen, Levanpelto ja Riste. Kaikkiaan hankkeessa on ollut mukana 25 kylää tai yhteisöä. Kokemäenjoki on ollut tiedonkeruun pääväylänä, lisäksi ollaan seurattu muistitietoa järvien, pienempien jokien ja purojen varsilla koko Karhuseudun alueella. 

Pori: Mäntyluoto, Kaanaa, Kellahti, Lyttylä, Preiviiki, Ahlainen
Ulvila: Suosmeri, Leineperi, Palus, Levanpelto
Nakkila: Zamburu, Hyppingin vanhainkoti
Harjavalta: Hiirijärvi, Pirkkala, Uotilan tila, Cedercreutz, Taikasivellin
Kokemäki: Jalonoja, Korkeaoja, Riste, Kauvatsa
Luvia:Luvian kunnan vapaa-aikatoimi
Noormarkku: Noormarkun 4H, perinnepiha Liisa Ekqvist, Lassila

Hankkeen aikana järjestetyt kurssit ja koulutukset 2006

Hankkeen aikana syntyneet elokuvat 2006

Tv-esitykset Ganal-TV:llä vuonna 2006

Kuva Assi Viljanen

Yhteistyökumppanit

Mikään ei suju ilman toimivaa yhteistyötä. Porin työväenopiston, Ulvilan, Harjavallan ja Kokemäen kansalaisopistojen kanssa on kehitetty uudentyyppisiä koulutuksia kyläläisten tarpeisiin.  Satakunnan taidetoimikunnan, Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkoston ja Satavesi-hanke / Lounais-Suomen ympäristökeskuksen on yhteistyö toteutunut muun muassa lasten projektien kautta. Museoiden kanssa on saatu myös tehdä yhteistyötä, muun muassa Satakunnan museon kanssa Porissa ja Cedercreutzin museon kanssa Harjavallassa. Lisäksi paikalliset kotiseutuyhdistykset, esimerkiksi Kullaan alueella, ovat poikineet hedelmällisiä tarinoita muistitietona talteen. 

Unohtaa ei voi aktiivisia kyliä ja kyläyhteisöjä, joita ilman koko projektia ei olisi edes toteutunut. Yhdessä tekemällä ja verkostoitumalla saadaan parhaat tuloksetkin aikaan!

Kiitokset yhteistyöstä:

Jukka Tamminen, Eija Kannisto, Minna Uusiniitty-Kivimäki, Päivi Setälä, Tuuli Penttinen-Lampisuo, Elina Joensuu, Tarja Ikonen, Katri Laurila, Liisa ja Juhani Ekqvist, Outi Lähteenlahti, Niina Uusi-Seppä, Nina Merilahti, Kauko Kaapeli, Ossi Laine, Terttu Saukko, Olli Penttilä ja Zamburu, Jaakko Ala-Myöntäjä, Timo Korkeaoja, Esa Hacklin, Esa Sulameri, Marko Moisander, Petteri Salonen, Erja Lindholm, Eeva-Liisa Rantanen, Yrjö Räikkälä, Kimmo Vepsä, Kosti Luusalo, Pentti ?, Osmo Heino, Marja-Terttu Ruohomäki, Arja Levanto, Esa Stranden, Kaisa Kurru, Pirkko Jakonen, Tuula Halttu, Simo Haapatie, Johanna Kesäläinen, Regina Wittsberg, Juhani Oksanen, kotiseututalo Kahari, Matti Holkeri, Pertti Välimäki, Harjulan kilta, Päivi Kuromaa, Taina Teerialho, Jari Forsman, Raili Pirkkinäinen, Anja Kuromaa, Mia Mäntylä, Timo Simula, Eeva-Liisa Husu, Sirpa Tuominen, Riina Haanpää, Päivi Elonen, Anu Tuominen, Leena ja Taisto Lähteenlahti, Susanna Hakala, Seppo Saarinen, Ari Ahokas, Nina Willman, Sirpa Lehtomäki, Toini Rosendahl sekä Kellahden muu leirin keittiöväki, Erja Lehtonen, Antti Kaunisto, Taimi Yli-Kleemola, Antti Kuusisto, Sonic Supersounds, Katja Härkälä, Jarkko Matilainen, Taidokas-dokumenttiryhmä, Heikki Haapajärvi, Olli Klimoff, Miikka Pihlajamäki, Erkki Kuisma, Sonja Viljanen, Satu Viitala, Hannu Venesperä, Tuomas Niskanen, Simo Uotila, Katja Helenius, Jaana Lehto, Esa Sivula, Blue Sea Film Festival, Mikko Kataja, Helge Virta, Kauko Viro, Pirjo Tuominen, Timo Pukkila, Kari Rantala, Siinto Hanelius, Kari Ylikoski, Tuulikki Kiilo, Liisa Nummelin, Anna Arho, Timo Juti, Erkki Kangas .... 

Kiitokset lisäksi myös kaikille muille mukana olleille, joiden nimeä ei yllä vielä mainittu....

Päivitetty 21.12.2006

Karhuseudun suistomaille