Eteenpäin

Projekti on päättynyt, mutta jätti jälkiä arkeen... 

Eteenpäin

Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen Karhuseudun suistomaat –projekti oli Karhuseudun vesistöalueen kylien dokumentointiprojekti, joka tarjosi median koulutusta sekä omaehtoisen tuotannon mahdollisuuksia jokivarren kylille. Yhteistyötä kehitettiin Porin työväenopiston ja muiden alueen kunnallisten kansalaisopistojen kanssa niin, että projektin tuloksia voidaan hyödyntää opistotoiminnoissa projektin jälkeenkin.

Lastenkulttuurin vieminen ja kehittäminen maaseudun kylille muodostui yhdeksi tärkeimmistä 
toimintaosioista. Hienoimpia prosesseja olivat ne, joissa lapset, nuoret, aktiivi-ikäiset ja seniorit tekivät yhdessä erilaisia projekteja. Niinpä tärkeätä oli paitsi se, mitä tehdään, myös se että tehdään yhdessä. Projekti toi koulutusta, työmenetelmiä ja tekemisen mahdollisuuksia lähtökohtana kylien asukkaiden omat valinnat. Projekti tuotti 22 omaa lyhytelokuvaa, oli tukena neljässä yhteistyöelokuvassa, tuotti 14 paikallis- TV-ohjelmaa, keräsi 8000 valokuvaa alueelta ja tuotti yhden äänilevyn sekä ylläpiti projektin verkkosivustoa.

Projektin yhteydessä järjestettiin, seurattiin ja taltioitiin 22 erilaista koulutustapahtumaa ja koulutussarjaa joiden kesto oli yli 200 tuntia. Toimintaan osallistuneita oli noin 700 henkeä eli viisinkertaisesti alkuperäisen suunnitelman määrä. Aktivoimistilaisuuksia ja ensi-iltoja oli 45, jotka tavoittivat suoraan noin 1000 henkeä. Kaikkiaan projektin tavoitti konkreettisesti eri tilaisuuksissa 1700 henkeä.

Näkyvyys alueen paikallistelevisiossa oli erinomainen, kaikki elokuvat ja ohjelmat esitettiin Ganal TV:ssä. Karhuseudun suistomaiden kylien elämää tuotiin esille viidessä messutapahtumassa, näyttelyssä tai seminaarissa, joista merkittävin oli Satakunnan museon Kamarissa esillä ollut KARHUSEUDUN SUISTOMAAT-näyttely. Projekti tunnettiin maakunnassa hyvin, joten alueellisessa tiedottamisessa onnistuttiin.

Projektissa nousi esille muistitiedon keruun tärkeys ja kiinnostus tallentaa muistitietoa tuleville sukupolville AV-välinein. Tähän ei ollut tässä projektissa valmistauduttu, vuoden projektikaari oli siihen liian lyhyt. Näiden suunnitelmien toteuttamiseksi kehitettiinkin uusi Muistitieto Eläväksi Kuvaksi -hanke, joka toteuttaa käyttökelpoisimmat ideat vuoden 2007 loppuun mennessä.

Päätavoitteina oli maaseudun vaikutusmahdollisuuksien lisääminen alueellisen verkostoitumisen tukemana. Omaehtoista mediaa itse tekemällä voimme ymmärtää, havainnoida ja näin vaikuttaa omaan hyvinvointiimme omassa asuinympäristössä. Tässä kontekstissa projekti jätti lyhytikäisyydestään huolimatta paljon jälkiä arkeen.

Suistomaiden rannoilla

MEKA TV

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus

Karhuseutu ry.

Leader+

EU

Mediavaunu

Suistomailla tavataan...

Vedestä nousee kuva -valokuvakilpailun voittajakuvat esillä...

Vaikka projekti on päättynyt ja jos osallistuminen ja yhteistyö kiinnostaa, niin ota VÄLITTÖMÄSTI yhteys meihin sillä seuraava projekti MUISTITIETO ELÄVÄKSI KUVAKSI alkoi 1.5.2007 samalla alueella mutta vain TOIMIVISTA ideoista... onko Sinulle ja Teille se? Jos, niin ota HETI yhteys! Uusi hanke MUISTITIETO ELÄVÄKSI KUVAKSI käynnistyi 1.5.2007

Muistitieto eläväksi kuvaksi

22.-25.11. ELMA messut Helsingissä - Karhuseudun suistomaat esillä myös

Projektin viimeiset TAPAHTUMAT!

Satakunnan museon Kamarissa näyttely 23.3.-21.6.2007

Kyläelokuvaseminaari Raumalla 17.8.2007
- Karhuseudun suistomaat elokuvan ensi-ilta perjantaina kello 15:00 Posellissa

Levanpellosta kailailee -valokuvanäyttely
Näyttely avoinna Kullaan kirjastossa aukioloaikoina.

Päivästä päivään 2006

2007

Päivitetty 05.05.2014