VEDESTÄ NOUSEE KUVA KILPAILU ON PÄÄTTYNYT

Kuukauden kuvat 

Aiemmat kuukauden kuvat

JULISTE

Valokuvauskilpailu Satakunnan vesistöistä!

Vesi on yksi elämän ehdoista, mutta miten näemme sen? Osaatko kertoa kuvin, miltä kotiranta näyttää ja millainen on kaislikon ääni? Millaisia tapahtumia ja kuvia Satakunnan vesistä ja rannoilta nousee? Tuleeko puhuttelevampi kuva virtaavasta vedestä, seisahtuneista suvannoista vai ulapalta, josta ei erotu rantaa? Mitä haluaisit kertoa vesiluonnosta tai ihmisen jäljistä siellä? Osaako joku muu kuin havainnoitseva ja valokuvaava ihminen kertoa valokuvin, miten veden virta muuttaa elämää ja elinympäristöämme joka ikinen päivä? 

Satakunnan vesistöohjelma SATAVESI, Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen Karhuseudun suistomaat –projekti ja Porin lastenkulttuurikeskus - Satakunnan lastenkulttuuriverkosto julistivat vuodelle 2006 valokuvakilpailun, jonka tarkoituksena on kerätä valokuvia Satakunnan vesistöistä mitä erilaisempaan yhteiseen käyttöön: näyttelyiksi, nettisivuille ja omaksi tekemisen iloksi.

LASTEN PARHAAT 0-12 vuotiaille

Lasten ottamien valokuvien kommentit Päivi Setälä, Porin lastenkulttuurikeskus

Vedestä nousee kuva -kilpailuun osallistui myös kiitettävä määrä lapsia. Monet lasten ottamista kuvista sisälsivät kiehtovaa valokuvailmaisua ja lapsille tyypillistä voimakasta läsnäoloa. 

Voittajakuviksi valikoituivat Otto Laakkosen, Riku Viinamäen ja Assi Viljasen kuvat.

Kolmipiikki ja meduusa

Otto Laakkosen Kolmipiikki ja meduusa yhdisti riemukkaalla ja voimakkaan visuaalisella tavalla satakuntalaisen vesistön maailman muihin vesiin. Visuaalisesti kuva väreilee herkkyyttä, mutta kuinka käy kolmipiikin meduusan kanssa?

Riku Viinamäen kuvaotos

Riku Viinamäen kuvassa hallitsevat ruskean ja lilan sävyt kertoen veden ja maan yhtymisestä. Kuvaaja on hauskasti kirjoittanut itsensä mukaan kuvaan.

Syyskuun kuva

Assi Viljasen kuva on huikaisevan maalauksellinen väri-ilottelu veden pinnasta. Pinta voi kuitenkin olla pettävää. Onko kyseessä viaton heijastuma vai öljyä laineilla?

Kunniamaininnat annetaan Juha Linnainmaalle, Lauri Nenoselle, Loviisa Huuhkalle, Antti Haapalle ja Tomi Toikalle valokuvaukseen osoitetun kiinnostuksen kannustamiseksi. Loviisan ja Antin kuvissa on pelkän taltioinnin ohittavaa otetta ja hauskaa kuvaleikkiä. Laurin, Tomin ja Juhan kuvissa on lapsille merkityksellistä kohdevalintaa, jonka erityisesti halusimme nostaa esiin. 

Juha Linnainmaan kunniamainta Lauri Nenosen kunniamainintakuva  Loviisa Huuhkan kunniamaininta

 Antti Haapan kunniamainintakuva Toimi Toikan kunniamainintakuva

Lasten kuvasarjassa olisivat kunniamaininnan ansainneet monet muutkin kuvaajat, mutta rajasimme otoksen nyt viiteen. Lastenkulttuurikeskus toivoo, että osallistuminen ja kuvien esille saaminen kannustaa kuvaamaan mitä erilaisempia kohteita ja säilyttämään omaan näkemyksen kuvaamisesta.

IKINUORTEN PARHAAT yli 12 vuotiaat

Palkitut vuottajat

Joutsen aamu-usvan aikaan

Joutsen aamu-usvan aikaan – Jari Nieminen, Tampere

Kesäpäivä hylkeenä

Joki halki peltojen – Hanna Virtanen, Harjunpää

Vastakohtia

Vastakohtia – Katri Sjövall, Tampere

Kunniamaininta

Ilta Stakissa

Ilta Stakissa – Seija Väre, Merikarvia

Kuoppa

Kuoppa – Anri Ojansuu, Rauma

Pruit

Pruit – Fanni Junno, Rauma

Parhaat kuvat esillä Satakunnan museossa 23.3.-21.6.2007

 

 

Karhuseudun suistomaille


 

 

Kilpailu oli avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille

Kilpailusarjoja oli kaksi

  1. Lasten sarja 0-12 vuotiaille 
  2. Ikinuorten jokamiehen ja -naisen sarja yli 12-vuotiaille

Kilpailuaikaa oli 30.11.2006 saakka. 

Kilpailun päätyttyä parhaat kuvat palkittiin lahjakortti- ja kirjapalkinnoin. 

Kilpailuun kannatti kuitenkin osallistua vaikka joka kuukausi, sillä raati valitsi joka kuukausi kummastakin sarjasta kuukauden kuvan, joka palkittiin dvd-palkinnolla. 

Yksi henkilö voi osallistua kilpailuun korkeintaan yhdellä kuvalla per kuukausi. Vikkelät ehtivät siis osallistua kymmenellä kuvalla! 

Kuvien ei tarvinnut olla perinteisiä luontokuvia, vaan kuvia ottaessa sai ja pitikin käyttää luovuutta ja omaperäistä näkemystä!!!

Järjestäjät pidättävät oikeuden kuvien käyttöön, kuvia tullaan näkemään Sataveden julkaisuissa ja Karhuseudun suistomaat projektin näyttelyissä, nettisivuilla jne. Julkaistuista kuvista ei makseta palkkioita.

Parhaat kuvat esillä Satakunnan museossa Karhuseudun suistomaat näyttelyssä 23.3.-21.6.2007

Tiedustelut

SATAVESI/ Minna Uusiniitty-Kivimäki puh. 040 522 4436

Karhuseudun suistomaat -projekti/ Ari Impola puh. 050 517 8011

Porin lastenkulttuurikeskus-Satakunnan lastenkulttuuriverkosto 
www.sakulaku.fi
 

 

Leader+
EU

Päivitetty 05.05.2014

MEKA TV etusivu uusiks...