MEKA TV etusivu uusiks...

MEKA TV pajatoiminta

 

HAKEMISTO

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus

Työhuone Impola

MEKA TV toiminta perustuu osin pajatoimintaan. Erilaisilla elokuva- ja mediapajoilla tuotetaan koulutuksen yhteydessä ohjelmia paikallistelevisioon ja lyhytelokuvia. Säännöllistä pajatoimintaa on vain vähän ja painopiste on erityisryhmien pajatoiminnassa. Lapsille, nuorille, aikuisille eikä senioreille ei vakituista pajatoimintaa ole, mutta näitäkin pajoja järjestetään erilaisten projektien yhteydessä.

Varsinaiseen omaan pajatoimintaan, kuten ei mihinkään muuhunkaan, ei löydy rahoitusta omasta takaa, joten pajatoimintaa edistetään lähinnä työväenopiston ja kansalaisopistojen voimin.

Tällä hetkellä jatkuvuutta löytyy vuodelle 2008 täältä

MERIKARVIAN MEKA TV
Ainoa säännöllisesti toimiva MEKA TV paja on Merikarvian työkeskuksessa kansalaisopistopiirinä toimiva paja, joka saavuttaa juuri 13 vuoden rajakyltin. Ryhmä on maailman pisimpään säännöllisesti toiminut kehitysvammaisten videopiiri

KOIVULAN VIDEOPIIRI
Mukana avustamassa ollaan myös Otsolan kansalaisopiston järjestämässä  erityislasten ja nuorten videopiirissä Koivulan koululla. MEKA TV on tarjonnut laitteistoa ja teknistä apua ohjelmien viimeistelyssä ja editoinnissa.
Vetäjänä toimi monta vuotta Eeva-Liisa Husu. Vuoden 2007 alusta ohjaajana toimii Ari Impola

TYNKÄKUJAN ELOKUVAPAJA
Porin työväenopiston kautta järjestyi syksyllä 2005 elokuvapaja ja se jatkui keväällä 2007 ja jatkuu edelleen talvella 2008.

OJANTIEN ANIMAATIOPAJA
Ojantiellä tehtiin syksyllä 2004 uusia animaatiota vailla tukea, mutta apua saatiin Satakunnan Käsi- ja Taideteollisuusoppilaitoksen media-assistentti harjoittelijoilta. Syksyllä 2005 saatiin Porin työväenopiston kautta järjestettyä kurssi ja talvella 2007 järjestyi toinen kurssi. Pajatoiminta jatkuu talvella 2008

 

 

Pajoja ennen...

 

Mediavaunu

Muistitieto eläväksi kuvaksi

MEKA TV ei järjestä säännöllistä toimintaa siksi, ettei sillä ole minkäänlaista säännöllistä rahoitusta. Se on ollut kiusallinen toiminnan jarru jo vuodesta 1992. Toimintaa nypitään erilaisista projekteista, yhteistyössä mitä erilaisimpien yhteistyökumppanien kanssa paja-toimintaa järjestetään AINA kun siihen vain jostakin saadaan nypittyä muutama toimintaeuro.

Tässä muutama esimerkki onnistuneesta menneiden vuosien pajatoiminnoista.

TAIDOKAS DOKUMENTTIRYHMÄ 2006
Pitää myös mainita tämä vuoden 2006 kurssi, joka tuotti mainion elokuvan, josta kuullaan vielä paljon.

HOPEANUOLEN MEDIAPYSÄKKI
Karhuseudun suistomaat -projekti yhteydessä järjestettiin elokuvakurssi Harjavallan kansalaisopiston kautta Hopeanuolen palvelukotiin, jossa tehtiin mainio elokuva ELÄMÄÄN VALTAVIRTOJEN VARSILLA

VIIDEN TÄHDEN PAJA
Yhteistyötä ollaan tehty MLL Porin paikallisyhdistyksen tukemassa VIIDEN TÄHDEN PAJA toiminnan kanssa viime vuosituhannelta saakka. On järjestetty tietotekniikan pajapäiviä, tehty TV ohjelmia, ylläpidetty lasten kanssa nettisivuja, järjestetty leirejä ja kuvattu TV 2 dokumenttielokuvaa. Pajan vetäjänä toimii Eeva-Liisa Husu. MEKA TV on toiminut mukana satunnaisesti silloin tällöin. Viiden tähden pajan toiminta loppui 2006 vuoden lopussa tuen loppumisen vuoksi.

Tähdenlentoja elokuvapajat 2004
Tampereen elokuvajuhlien yhteydessä järjestettiin kehitysvammaisten Tähdenlentoja elokuvatapahtuma 3.3.2004 jo kuudetta kertaa. MEKA TV toteutti Tähdenlentoa ry:n tuella Satakunnasta ja vähän muualtakin 20 kilpailuvideoita eri pajoissa Tähdenlentoja kilpailuun. Tämän jälkeen ei varsinaiseen pajatoimintaan ole tukea herunut. Myös koko Tähdenlentoja tapahtuma tukehtui tuen puuttumisen vuoksi vuonna 2005.

Toimivia ja osaavia erityisryhmiä, mutta ilman toimintatukea löytyy myös täältä

Mediavaunun Mediapysäkit
Uusinta on Mediavaunun ja Karhuseudun suistomaat -projektin kehittämät Mediapysäkit, joilla tehdään nettisivuja ja elokuvia kaikenikäisten ja -kokoisten ihmisten kanssa. Pysäkkejä järjestetään eri puolille Karhuseutua. Tällä hetkellä tehdään Muistitieto eläväksi kuvaksi projektin myötä kyläelokuvia useissa kylissä seniorien voimin.

Elokuvakipinä
Myös Elokuvakipinä järjestää erilaisia toimintapäiviä ja elokuvapajoja ala-asteen kouluille ja harrastepiireille

Pajatoimintaa voidaan järjestää minne vain, kunhan tukea ja rahoitusta löytyy. Varsinkin kehitysvammaisten mediatoiminnalle olisi huutava tarve, mutta toimintaan ei tällä hetkellä ole sentin senttiä rahoitusta kansalaisopistojen toimintaa lukuun ottamatta.

 

 

Työhuone Impola

24.04.2015

MEKA TV etusivu uusiks...