Varokaa keskeneräisiä töitä...

MEKA TV etusivu uusiks...

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus

KAUKAISET KOULUTIET

MEKA TV etusivu uusiks...

Mediavaunu

Työhuone Impola

Lyhytelokuva
KAUKAISET KOULUTIET 
saa ensi-iltansa

Turun avoimen yliopiston/Porin kaupungin työväenopiston draaman kirjoittamisen opiskelijoiden käsikirjoittaman KAUKAISET KOULUTIET –elokuvan ensi-ilta oli maanantaina 30.10.2006 Porin kaupungin työväenopiston auditoriossa. 

Opiskelijat ovat tutustuneet elokuvakäsikirjoittamiseen vaihe vaiheelta. Lähtökohtana ovat olleet koulumuistot, jotka on kurssin aikana muokattu kuvallisen kerronnan muotoon; tarinasta elokuvakäsikirjoitukseksi. Opiskelijat ovat osallistuneet myös elokuvan editointiin.

Ensi-iltansa saavassa KAUKAISET KOULUTIET -elokuvassa muistot heräävät eloon esineiden, valokuvien ja tutun ympäristön kautta. Elokuvan kehystarinassa joukko naisia saapuu Preiviikin koululle muistelemaan entisiä kouluaikoja. Muistojen mielikuvat ja tunnelmat välittyvät takautumina lapsinäyttelijöiden elävöittäminä. 

Elokuva on toteutettu yhteistyössä Porin kaupungin työväenopiston, MEKA TV:n ja Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen kanssa.

Lisätietoja:
Kirjoittamisen osalta: Taina Teerialho, 050–301 3306, taina.teerialho@nic.fi
Elokuvan osalta: Ari Impola, 050 517 8011, ari.impola@dnainternet.net

Preiviikinlahden kylistä on tullut yksi Karhuseudun suistomaat -projektin pääalueesta ja täällä tapahtuu nyt monta mielenkiintoista prosessia, isompaa ja pienempää.

Preiviikin oma tiedonkeruu etenee, mutta tässä sivussa on kehittynyt pari muutakin kummaa asiaa.

Tulossa elokuva KAUKAISET KOULUTIET

Turun avoimen yliopiston/Porin kaupungin työväenopiston draaman kirjoittamisen opiskelijati työstivät elokuvakäsikirjoitusta, jonka tuloksena tulee mielenkiintoinen elokuva mielikuvista koulutiestä.

Ensi-ilta on tulossa 30.10.2006, mutta millainen elokuvasta on tulossa, sitähän ei tarkalleen tiedä vielä kukaan, kun luovan kirjoittamisen ja mielikuvien kanssa leikitään.

Elokuvassa joukko aikuisia draaman kirjoittamisen piiriläisiä tulee luokkaretkelle Preivikin koululle. Kuvassa vilahtelee mielikuvina kolme tyttöä, joiden kautta kirjoittajat tutkivat omia mielikuviaan ja sitä, millaisiksi eläviksi kuviksi näitä mielikuvia voidaan tehdä - valokuviksi, lehtikuviksi, aapiskirjan kansikuviksi, millaisia tarinoita kuvista, vanhoista esineistä, Preiviikin maisemista ja vanhasta koulutiestä löytyy.

Elokuvaa editoidaan 16.10. SEKKin tiloissa ja ensi ilta on 30.10.2006 Porin työväenopiston auditoriossa kello 18:00.

Porin lastenkulttuurikeskus ja Satakunnan lastenkulttuuriverkosto on ERINOMAISEN hyvä juttu! Merkkejä lapsista - Preiviikin koulutie

Viikolla 39 Satakunnassa vietetiin Merkkejä lapsista viikkoa, jonka aikana Satakunnan Kansassa tuli päivittäin juttu jostain lasten toiminnasta. Karhuseudun suistomaat etsi Lastenkulttuurikeskuksen kanssa myös aikuisista merkkejä lapsista. 29.9.2006 Satakunnan Kansassa oli siis hieno ja paljon kiitosta saanut juttu KOULUTIET HERÄTTIVÄT KAUKAISIA MUISTOJA.

Lue täältä lisää!...

29.06.2018 Työhuone Impola

MEKA TV etusivu uusiks...