Meka TV

Wanhan mekasiinin luona...

 

Minkä tähden...? No viiden tähden tietysti

 

VIIDEN TÄHDEN PAJAN TOIMINTA ON LOPPUNUT

Mikä ihmeen viiden tähden paja?

Viiden Tähden pajatoiminta loppui vuoden 2006 lopussa. Pajan pitkäaikainen tukija MLL Porin yhdistys ei enää tukenut toimintaa, eikä toiminnalle löytynyt uutta tukijaa.

MEKA TV oli ajoittain tukemassa tätä hienoa toimintaa vuodesta 2000 lähtien ja paljon hienoja juttuja sitä saatiinkin aikaa, jotka nyt jäävät unholaan vaan...

Viiden tähden pajan ohjaaja

Kuulumisia 2005

Pajan valvova silmä Eevis...

Animaatiot Taikametsän toivomuspuu ja Tyhmät Pirut

Leiri Kairilassa 5.-7.3.2004

Kesän ja syksyn 2006 kuulumisia 

Pajalle on vihdoin saatu uudelleen nettiyhteys, jota onkin odotettu enemmän ja kauemmin kuin joulupukkia. 

Alkukesä meni leireillessä. Nuoremmat puuhasivat teatterin merkeissä, isommat tekivät lyhytelokuvia. Nyt lomaillaan ja pajat aukeavat taas elokuun puolivälissä. Pajapäivät ja ajat pysynevät samoina kuin nyt kevätpuolellakin.

Kaikenkarvaiset ystäväni päiväleiri oli 6-9.6.2006 

Leirillä tutustuttiin nukketeatterin historiaan, erilaisiin teatterinukkeihin ja naamioihin, tutkittiin erilaisia nukkeja ja niiden toimintaa sekä niillä esittämistä. Leiriläiset valmistivat erilaisia teatterinukkeja superlonista itse suunnittelemaansa tarinaan " toukkasirkus". Mukaan tehtiin toukkia, hämähäkkejä, lintuja ja haamutirehtöörejä. Esitys harjoiteltiin ja esitettiin Pirkanpuiston mukilan lapsille ja aikuisille. Leirin ohjaajana toimii Marco Pinto Marionettiteatteri Mundosta.

Viiden tähden pajat 2006

Tiistaisin kokkauspaja 14-17

Pipareita

Keskiviikkoisin vaihtuvat pajat 14-17

Perjantaisin käsityöpaja 13-16.30

MOI minä olen naamari!

2.5.-31.5.2006 Sampolan Kirjastossa oli valokuvanäyttely Minä-Sinä-Me. 

Maalis-huhtikuussa keskiviikkoisin pajalaiset ottivat toisistaan kuvia ja koostivat niistä erilaisia kollaaseja. Sampolan kirjastoon valittiin joitakin kuvia, jotka tehtiin suurempaan kokoon ja koottiin näyttelyksi.

12.5.2006  olimme retkellä Kullaan Joutsijärvellä. 

Tutkimme järveä, joen alkua ja rantoja yhdessä Karhuseudun suistomaat projektin työntekijöiden kanssa, sekä video- että valokuvaten. Videolla tehtiin kipinävartti ja valokuvia otettiin kilpailuun ja vielä hyvällä menestyksellä; Isbe voitti  kuukauden kuvan vesistöaiheisessa kilpailussa. Tietysti myös vietimme aikaa nuotiolla, saunoimme ja jotkut uskaltautuivat uimaankin. Lähes kaikki kokeilivat millaista on meloa inkkarikanootilla. Pojat saivat kaloja, joita alkoi nousta varsinkin silloin kun oli kotiinlähdön aika. Ilta meni nopeasti ja väsyneinä saavuttiin takaisin Sampolaan.

Viiden Tähden Paja on siirtynyt 1.1.2006 lähiötyön alaisuudesta Porin kaupungin vapaa-aikaviraston nuorisoyksikön alle. Pajan toiseksi ohjaajaksi syksyllä tuli Sirpa Tuominen Sampolan Nuokkarilta. 

Laskiaisriehaa vietettiin förskottiin jo 24.2. Hernekeittoa ja pullaa tarjoili Sampolan asukkaat. Peleistä ja leikeistä huolehti Nuorten Osallisuushanke, sekä Sampolan Nuokkari/Viiden Tähden Paja. Ja riehan mahdollisti sampolalaisten runsas osallistuminen.

Ganal-tv;ssä näkyi 13-19.3. Viiden Tähden Pajalla tehty animaatio Taikametsän toivomuspuu. Ohjelma näkyi joka päivä klo 16:40 sekä lauantaina ja sunnuntaina lisäksi klo 11

Lasten omat sivut

Kuvagalleria

Vanhoja piirroksia

Wanhan Mekasiinin luona 9.9.2007

MEKA TV