MEKA TV

   Joulumediaa kaikille...!

MEKA joulukalenteri 2006

 

Joulukuun 23. ja 24. jututOsku Opas

Ronski RoopeJoopas, me Roope ja Osku lähdimme jo joulupukin apulaisiksi jo 23.12. Korvatunturille, joten aivan erinomaista joulua nyt vain KAIKILLE!...

JOULUKALENTERI 2007

 

Joulukuun 1. juttu

Ronski RoopeME, KeViKen Maailmankylän talomies Ronski Roope ja Osku Opas, päätimme avata tänä vuonna joulukalenterin MEKA TV sivuille monen vuoden tauon jälkeen. Aikanaanhan, kun MEKA TV viime vuosituhannella tunnettiin vielä KeViKe toimintana, järjestimme monet pikkujoulut verkossa ja muutamana vuonna meillä oli oma joulukalenterikin.

Kerromme nyt siis 24 mukavaa juttua MEKA TV toiminnan piirissä. Näitähän kyllä riittää.

Jos sattumoisin joku arvoisista lukijoistamme ei tiedä, mikä on KeViKe, niin katsokoon, niin katsokoon KeViKen ansioluetteloa, se kertonee jo jotain.

KeViKe

KeViKen ansioluettelo 1992-1999 
- näistähän jutuista on MEKA TV toimintaakin sitten kehitetty edelleen kestävän kehityksen nimissä.

2. juttu joulukuussa

ME, Roope ja Osku, kävimme eilen pikkujoulujuhlissa, josta ei tullut pää laisinkaan kipeäksi. Koivulan videopiiri päätti syksyn aherruksen pikkujoulujen merkeissä.

Piirin pitkäaikanen vetäjä Eeva-Liisa Husu joutuu valitettavasti toistaiseksi luopumaan piirin ohjauksesta siirtyessään muihin töihin, mutta hyvä juttu on se, että piiri jatkuu, tällä kertaa ohjaaja Ari Impolan vetämänä.

Päivän linkki on tämä; 
Koivulan videoiiri
 

Osku Opas

Joulukuun juttu 3.

Sunnuntaipäivän ratoksi on mukava katsoa elokuvia. Netistä löytyy yksi MEKA TV elokuvakin. Oulun lastenelokuvajuhlilla palkittiin Luvian kesäleirillä tehty elokuva 
KESÄVARKAITA PERÄKYLÄN PYLLISTYKSEN URHEILULEIRILLÄ
Oskari palkinnolla.

Nukun elokuvakoulun muutkin Oskari-palkitut kannattaa katsoa. Satakuntalaisväriäkin sieltä löytyy lisää.

 

4. joulukuun juttu

Satakunnassa on ollut mainio valokuvakilpailu VEDESTÄ NOUSEE KUVA yhteistyössä Lounais-Suomen ympäristökeskuksen Satavesi hankkeen, Karhuseudun suistomaat projektin ja Lastenkulttuurikeskuksen kanssa. Kuvia on voinut lähetellä pitkin vuotta ja tänään ratkeaa marraskuun kuukauden kuvat lasten ja ikinuorten sarjoissa. 

Vedestä nousee kuva

Juttu 5. joulukuussa

Tänään on jälleen yksi MEKA TV Maailman Ensi-ilta, herraties monesko tänä vuonna jo, mutta aina ne ensi-illat ovat yhtä hienoja! Tällä kertaa juhlivat Harjavallan kansalaisopiston Taidesiveltimet Anna Arhon ohjauksessa. Mukana avittamassa kuvauksissa ja editoinnissa oli Karhuseudun suistomaista Ari Impola ja Satu Niska. 

Taikasiveltimien JOEN VIEMÄÄ

Juttu joulukuussa 6. 

Harjavallasta on tullut todellinen elokuvakaupunki. SEKK ja MEKA hankkeet ovat tuottaneet Harjavallassa peräti 14 elokuvaa vuoden 2006 aikana. Eilen samaan aikaan, kun juhlittiin  Taidesiveltimien ensi-iltaa, niin Ganal TV esitti Harjavallan VIHREÄ TIE elokuvan. On nyt sitten saatavilla DVD levynäkin. Oiva joululahjavinkki siis. On myynnissä ainakin Hiirijärven joulumarkkinoilla 9.12.

Harjavallan VIHREÄ TIE

17 päivää jouluun eli juttu 7.

Levanpellon muistelupiiri kokoontuu tänään Gasthaus Matinliisassa kello 18:00. Tänään vietetään piirin pikkujouluja ja pohditaan kyläelokuvan olemusta ja tulisiko sellainen nyt tehtyä ensi vuonna Levanpellossakin.

Levanpellon muistelupiiri

16. joulunodotuspäivä jäljellä

MEKA TV ei järjestä säännöllistä toimintaa siksi, ettei sillä ole minkäänlaista säännöllistä rahoitusta. Se on ollut kiusallinen toiminnan jarru jo vuodesta 1992. Toimintaa nypitään erilaisista projekteista, yhteistyössä mitä erilaisimpien yhteistyökumppanien kanssa paja-toimintaa järjestetään AINA kun siihen vain jostakin saadaan nypittyä muutama toiminta-euro.

Täällä muutama esimerkki pajatoiminnasta

9. joulukuun juttu

Elokuvakipinä hanke jatkuu ensi vuonnakin, nyt on luvassa kerran kuussa uusi kipinäelokuva, vähintään 8 kpl. Tammikuun Elokuvakipinäelokuva on Kaanaan Mediapysäkin PULLOPOSTIA. Sen ensi-ilta on Kaanaan asukastuvalla 13.12.06 kello 18:00, joten sinne mukaan sitten vaan. Ganal TV esittää elokuvan tammikuussa 2007.

Elokuvakipinä

Kaanaan Mediapysäkki

10. juttu joulukuussa

MEKA TV videoita on netissä nähtävillä Maliken sivuilla, jossa on pieniä noin minuutin pituisia trailereita erilaisista liikuntavammaisten liikuntamahdollisuuksista. MEKA TV tuotti vuoden alussa Maliken esittely DVD:n Matkalle, josta siis nähtävissä osia Maliken omilla sivuilla. Asiasta vinkiksi kiinnostuville; kannattaa sitten muuten tilata koko esittelyvideo itselle Malikesta...

MEKA TV tuottamia Malike videoita  

11. luukku

Kesäteatteriahan nyt tehdään melkein joka kylässä, mutta kyläelokuvia vain lähinnä Karhuseudulla. Kyläelokuvasta on tullut tuttu käsite Mediavaunun myötä täällä Satakunnassa. Edelläkävijänä ja hyvänä esimerkkinä on ollut Hiirijärven kylä viime vuonna ja tänä vuonna Lassila, jossa on tehty oma kyläelokuva RAUHAISAA MENOA HUOLETONTA ELOA 

12. luukku ja 12 päivää jouluun

Päivän hyvä uutinen tulee Satakunnan taidetoimikunnalta; Ari Impola on saanut kahden kuukauden työskentelyavustuksen MEKA TV toimintojen kehittämiseen ja tuotteistamiseen. Satakunnan taidetoimikunta on ollut 1998 lähtien yksi merkittävimpiä MEKA TV toiminnan tukijoita ja kehittäjiä. Itse asiassa koko mediaa kaikille toimintojen peruskivet hakattiin peruskallioon vuonna 1998 Impolan taidetoimikunnalta saaman yksivuotis työskentelyapurahan turvin.

Satakunnan taidetoimikunta 

Luukku 13.

Maailma on pullollaan hyviä hankesuunnitelmia ja tässä on yksi mekastus hankesuunnitelma, jossa MEKA TV on myös täysin sydämin mukana.

MEKASTUS 

14. luukku

Päivän hyvä juttu tulee taas Harjavallasta. Hopeanuolessa tehtiin mainio elokuva ELÄMÄÄ VALTAVIRTOJEN VARSILLA, joka matkaa kansainväliseen KynnysKino6 elokuvakilpailuun. Vuonna 2005 MEKA TV voitti sieltä kansainvälisen elokuvapalkinnon, joka lämmittää mieltä vieläkin.

Hopeanuoli

KynnysKino6

Joulukuun luukku 15.

Karhuseutu ry. on myöntänyt uudelle MEKA luokan hankkeelle  MUISTITIETO ELÄVÄKSI KUVAKSI hankerahoituksen. Projekti käynnistyy Karhuseudun suistomaat projektin jälkeen toukokuussa 2007 ja kestää sitten vuoden loppuun.

Karhuseutu ry.

16. joulukuun luukku

Vaivihkaan on julkaistu OpenOffice versio 2.1, jota MEKA TV voi suositella lämpimästi kenelle vaan. Erinomaisesti se sopii kaikille pers´aukisille yhteisöille vaikkapa ainoaksi toimisto-ohjelmaksi, kun käyttökään ei maksa kuin käytön opiskelemisen vaivan.

OpenOffice

Joulukuun 17. luukku

Nyt kun juttu ohjelmistopuolelle meni, niin Mozillan selain Firefox, sähköposti Thunderbird ja allakkaohjelma Sundbird aukeavat MEKA TV työpöydälle heti aamutuimaan erinomaisina ja toimivina tuotteina. Köyhiä kun ollaan, niin tottahan ilolla otamme vastaan kaikkea hyvää ilmaiseksi. 

Mozilla
Firefox
| Thunderdird | Sunbird

18.

Hyvä uutinen lienee sekin, että joulukuun alussa hieman epätoivoiselta näyttänyt MEKA tulevaisuus vuodelle 2007 on nyt paljon paremmassa mallissa kuin joulukuun alussa. Toimintasuunnitelmat 2007 siis paranevat vanhetessa kuin kotiviini...

MEKA TV 2007

Luukku 19. joulukuussa

Satakunnassa on käynnistynyt Estradi hanke, jonka tavoitteena on rakentaa virtuaalinen kohtaamispaikka ja luova innovaatioympäristö satakuntalaiselle kulttuuriteollisuudelle ja kulttuurialan toimijoille. Laajan satakuntalaisen kulttuurialan luovien toimijoiden ja kulttuuriteollisuuden business-osaajien väliin on jäänyt aukko, joka estää kulttuurialan toimijoiden ja yksittäisten henkilöiden ideoiden pääsyn tuotteistamisasteelle kulttuuriteollisuuden yrityksiin. Vastaavasti nämä yritykset eivät ole tietoisia kulttuurialalla ammattimaisesti ja/tai harrastemaisesti työskentelevien erikoisosaamisesta, eivätkä näin ollen voi tarjota heille työmahdollisuuksia. Estradia voidaan siis pitää virtuaalisena osaajahautomona. Innovaatioympäristö tulee rakentumaan uuden teknologisen ratkaisun, laajakaistatelevision, ympärille. Tähän hankkeeseen on nyt MEKA TV myös osallistumalla jollakin tavalla ensi vuonna. Miten, siinä ollaan toukokuussa paljon viisaampia...  

20.

Karhuseudun suistomailla on joulusiivouspäivä ja viimeinen yhteinen työpäivä. Projektin onnistuminen yli odotusten on suhteellisen mukava juttu sekin...

 

- mukavaa luettavaa on myös projektin toiminta 2006... 

Luukku 21.

Ei merkintöjä tänään... MEKA TV ohjaajalla alkoi joululoma rankan työvuoden päätteeksi ja mokoma nukkui ja lepäsi koko päivän... vaikka vuosi taloudellisessa mielessä on kehnonpuoleinen, menoja oli vain yksinkertaisesti enemmän kuin tuloja, vuosi oli myös tuloksekkain ja työteliäin. Ja ensi vuottahan ajatellen kalusto ja toimintavalmius on ihan hyvä nyt, vaikka siitä pankki omistaakin suuren osan...

Merkintöjä vuodelta 2006

22. joulukuinen juttu

Kaksi yötä jouluun... tänään on vuoden lyhyin päivä. Mukava juttu on siis se, että tästä päivästä päivänvalo vain pitenee taas kesään saakka ja ehtii myös risukasojen pohjalle aikanaan...

23.

24.

Joulukalenteri 2007

 

24.04.2015  © Ronski Roope ja Osku Opas