MEKA TV etusivu uusiks...

OLEN NAINEN ERILAINEN

 

MEKA TV ja ME ITSE Pori ovat koonneet Satakunnassa tehdyistä kehitysvammaisten omista elokuvista koosteen OLEN NAINEN ERILAINEN, 11 elokuvan ja tunnin mittaisen paketin, jossa pääosassa tai ohjaajana on kehitysvammainen nainen.

Kooste sopii hyvin esitettäväksi erilaisissa ME ITSE opintopiireissä, koulutuksessa ja tilaisuuksissa, joissa käsitellään vammaisuutta ja naisten voimaantumista.

Elokuvia esillä 1.-7.12.2008 vammaisten viikolla

- 2.12.2008 Joensuussa elokuvateatteri Tapiossa 12:30 alkaen  
- 3.12.2008  Merikarvialla kello 12:30 alkaen - vapaa pääsy
- 7.12.2008 Porissa SEKKissä kello 14:00 alkaen ME ITSE Porin alajaoksen pikkujoulu juhlilla - vapaa pääsy nyyttikestiperiaatteella

Koosteen voi ja kannattaa tilata myöhemminkin, onhan nainen ja naisellisuus asioita, jotka eivät vanhene vaikka teemaviikot vanhenevatkin...

Tilattavissa esitettäväksi tai omaksi iloksi

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry.
C/o Ari Impola 
Katariinankatu 18 
28100 PORI 

tai sähköpostitse impola@meka.tv

tai puhelimitse SEKKistä 02 633 0666

Hinta 10,- postikuluineen

 

Tilaa oma esityspaketti...

 

Tekijäryhmiä

EURA

OJANTIEN ANIMAATIOPAJA

Merikavian MEKA TV

HOPEANUOLEN MEDIAPYSÄKKI

Otsolan kansalaisopiston lasten ja nuorten videopiiri...

TYNKÄKUJAN ELOKUVAPAJA

TAIDOKAS DOKUMENTTIRYHMÄ 2006

Toimittajakurssi 2008
Toimittajakurssi 2008

ME ITSE Porin alajaos

MEKA TV esittää erityisryhmien elokuva-aarrearkusta koosteen

OLEN NAINEN ERILAINEN

Elokuvia meille kaikille, joissa kehitysvammainen nainen on pääosassa tai ohjaajana.

Euran työkeskuksen ja Ravaninkodon asuntolan KIERTOAJELU EURASSA

Jos et ole koskaan käynyt Eurassa, niin tämän elokuvan jälkeen tiedät Eurasta kaiken tarpeellisen. Tähdenlentoja 1. palkinto sekä Hampurin lyhytelokuvajuhlilla kunniamaininta No Budjet sarjassa. Esitetty televisiossa mm. Suomessa ja Ranskassa.

Ojantien toimintakeskuksen IHANA AAMULENKKI

Kun aamu on oikein ihana, voi sattua mitä vain. Animaatioelokuva.

Ojantien toimintakeskuksen NÄIN TEHTIIN OJANTIEN ANIMAATIOT

JP Niemen kuvaama dokumentti Ojantien animaatiopajan toiminnasta palkittiin Tähdenlennoilla 2004 ensimmäisellä palkinnolla dokumenttisarjassa.Nainen haaveilee kumppanista...

Ojantien toimintakeskuksen NAINEN ON VÄHÄN YKSIN

Kirsi Mäen suunnittelema, piirtämä, musisoima ja kertoma animaatioelokuva kertoo lähes kaiken nuoren naisen eräästä elämästä. Tähdenlentoja 1. palkinto 2004 sekä kansainvälisen KynnysKino kilpailun 1. palkinto 2005

Merikarvian työkeskuksen MINUUTTIMUNA

Satuhan sen tietää; tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Tähdenlentoja minuuttisarjan 1. palkinto minuuttisarjassa 2005. Näyttelijä Satu Yliknuussi palkittiin myös vuoden parhaaksi kehitysvammaiseksi naisnäyttelijäksi 2005.

Hopeanuolen palvelukodin ELÄMÄÄ VALTAVIRTOJEN VARSILLA

Hopeanuolen palvelutalossa tehty dokumentti asumisen arjesta ja kulttuurin tekemisen kautta tuomasta ilosta ja vaikutusmahdollisuuksista

Merikarvian työkeskuksen KULTAKATRI

Nykyaikainen arkinen versio Kultakutrista ja työn tekemisen ihanuudesta.

Koivulan lasten ja nuorten videopiiri MERKILLINEN ELEFANTTIMARSSI

Yksin ei ole kenenkään hauska olla, ei edes pienten ja vähän suurempien tyttöjen.

Taidokkaan dokumenttiryhmän TAIDOKAS DOKUMENTTI

Piia Helmisen vahva ohjaustyö erilaisena olemisesta ja selviytymisestä.

Erityisryhmien toimittajakurssin NANNA JA JÄNNITÄVÄ KAUPPAMATKA

Jaana Laineen esikois-ohjaustyö kaksi ja puolivuotiaan Nannan jännittävästä päivästä Porissa.

Ojantien toimintakeskuksen AIRROLLS

Airrolls on tullut kaupunkiin ja nuori nainen Airrolls fani löytää suurten vaikeuksien kautta tiensä omaan kotiin.

Kokonaiskesto 1 tunti

OLEN NAINEN ERILAINEN

Tässä teille tunnin paketti elokuva, 11 elokuvaa, joissa on joko pääosassa tai ohjaajana kehitysvammainen nainen tai tyttö. Monet ovat saaneet palkintoja tai ovat muuten vain olleet esillä monissa merkittävässä paikassa, kaikki on esitetty julkisesti ensi-illoissa, elokuvafestivaaleilla, paikallistelevisiossa, nettitelevisiossa tai jopa valtakunnan TV verkossa.

Kaksi asiaa elokuvan tekemisessä on merkittävää – elokuvaa ei voi tehdä yksin ja sen lisäksi, että tekemisen kautta oppii aina uusia asioita, elokuvan tekeminen on AINA hauskaa.

Kaikkien näiden elokuvien tekemisen kaava on samankaltainen.

Ensin tarvitaan innostus. Ja sitten kantava idea tekemiselle. Ideat haetaan yhdessä ja kollektiivisesti, ideointivaiheessa ainoa kielletty asia on sana EI.

Sitten kun tiedetään mitä halutaan tehdä, miksi ja kenelle, niin sitten alkaa yhteinen suunnittelu. Pitää päättää missä kuvataan, kenen kanssa, millaiseksi elokuva tulee, kuka tekee mitäkin ja minkä takia. Kysymyksiä ja pohdittavaa on paljon, mutta yhteistyöllä useimpiin kysymyksiin löydetään aina vastaukset. 

Ideointi ei maksa mitään ja tekeminenkin yleensä vain tekemisen vaivan. Se mikä maksaa eniten, on kuvaukset ja tekniikka, näitä asioita ohjaavat henkilöt. Tähän tarvitaan apua ja tukea, näihin on myös saatu apua ja tukea, toimijoita ja tukiverkostoa, joiden pienilläkin tuilla ollaan saatu suuria aikaan.

Huonoja ideoita ei halua kukaan tukea. Erityisryhmien onni on siinä, että kehitysvammaiset ovat usein erityisen luovaa väkeä ja keksivät helposti hauskoja ja hyviä ideoita, joita on helppo ja mukava tukea.

Ja näinhän se joka ryhmässä on, joku osaa näytellä hieman paremmin kuin joku toinen, joku osaa kuvata, joku lavastaa, joku lukea, joku puhua, aina löytyy jokin tehtävä, jossa jokainen saa ja osaa olla elokuvan tekemisessä hyvä. Eikä päänäyttelijä ole se todellinen sankari vaan koko ryhmä, jokaisen työ on aina yhtä tärkeää silloin kun työtä tehdään yhdessä, vain tällä tavoin lopputulos voi olla yhteinen.

Editointiin ja jälkikäsittelyyn ollaan sitten aina käytetty ammattimaista loppusilausta, mutta jos aikaa ja resursseja löytyy, näitäkin voidaan tutkia yhdessä.

Ja ensi-iltahan palkitsee sitten parhaimmillaan kaikki ja joka ikisen, tekijän, tukijan ja katselijan.

KIITOS TUESTA

Satakunnan taidetoimikunta

Työhuone Impola

24.01.2018

MEKA TV etusivu uusiks...