Elokuvakipinä

Meka TV

Satakunnan taidetoimikunta

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus

SARVELAN KOULU ESITTÄÄ

AIKAMOINEN RIKOSJUTTU

ENSI-ILLASSA 1.2.2009 Sarvelan koululla Karviassa

Yleisöä ensi-illassa oli 130, oli siinä sitten tupa tupaten täynnä väkeä...
Elokuva esitettiin helmikuun Kipinävartissa Ganal TV:ssä...
DVD julkaistiin maaliskuussa...

Karvianjoen yläjuoksulla Sarvelan koululla valmistaudutaan yökouluun. Oppilaat ovat hieman pettyneitä, että yökoulu pidetään omassa tutussa koulussa, olisi ollut hauskempaa olla jossain muualla. Ei taaskaan mitään uutta ja jännittävää Karvianjoen rannoilla.

Yökoulun alkajaisiksi koulu saa yllättävän vieraan. Siviiliasuinen rikospoliisi saapuu luokkaan ja varoittaa oppilaita oudoista hiippareista sekä vihjaa kylällä tapahtuneesta rikoksesta, mutta ei kerro asiasta sen enempää.

Tunnilla lapset näkevät ulkona oudon hiipparin. Opettaja ei näe ja pitää oppilaiden juttuja pelkkinä höpinöinä. Yöllä alkaa kuitenkin tapahtua kummallisia ja aika pelottaviakin asioita, kuuluu ääniä suljettujen ovien takaa, näkyy outoja varjoja, tavaroita katoaa ja niin edelleen.

Oppilaat päättävät todistaa opettajalle, että koulussa ja kylällä on todellakin jotain rikokseen viittaavaa ja päättävät selvittää asian itse.

Elokuva kuuluu vuonna 2008 kuvattuun Pieneen Satakuntasarjaan, joka kuvasi satakuntalaista elämää eri puolilla Satakuntaa.

Elokuvan kesto 12 minuuttia.

Elokuva kuvattiin syksyllä 2008.

Elokuva ollut esillä Senaarintorilla ja Blue Sea Film festivaaleilla 2009.

Päivitetty 08.12.2009 MEKA TV C/o Ari Impola