Mitäs lajia sinä olet? - Minä olen Liisa!

Lassila, tuo jalo pieni kylä keskellä.... ei mitään. Onhan siinä metsää ympärillä.

Tämä on katsaus meidän Kamumestaan, joka toimii tuossa Lassilan kylässä.

Kamumestassa on iltapäivätoimintaa lapsille ja nuorille. Näytelmämesta starttaa joka tiistai, kello varttia vaille kolme ja kamumesta starttaa taas torstaisin samaan aikaan kuin näytelmämestakin. Molemmat pidetään Pappilassa. 

LIISA IHMEMAASSA näytelmän ensi-ilta 
pidettiin Lassilan koululla keskiviikkona 18.5.2005
 kello kuusi. Väkeä oli tupa täynnä ja tunnelma oli katossa! Upea näytelmä taltioitiin Kamumestalaisten ja Mediavaunun toimesta. Ja lopuksi pidettiin disko ja kaikilla oli hauskaa...

Huikea pyramidi kruunasi näytelmän! Jihuu me osataan!

Kamumestassa käy 7-13 vuotiaita lapsia ja nuoria, sekä heitä ohjaavat ohjaajat. Kamumestassa lapset ja nuoret suunnittelevat asioita joita he haluavat tehdä. Paitsi ihan kaikkea ei tehdä mitä Kamumestalaiset lapset ja nuoret ehdottavat.  Muuten Lassilaa  ei enää olisi...  

Suunnittelun jälkeen aletaan toteuttaa suunnitteluja, kuten elokuvia, näitä netti sivuja sekä paljon muuta. Aktiivisia Kamumesalaisia on kymmenen, nuorta/lasta. Ohjaamassa on 3-5 aikuista. 

Linkkilista

Piirustukset

Tarinat

Kuvia elokuvistamme

Valokuvat

Suosittelemme

Tässä Kamumestalaiset opiskelevat nettisivujen tekoa, ja auttavat Emmaa tekemään niitä.

Mystinen rasvattuvauhtisalama. Kuka hän on?

Mikä ihmeen Kamumesta?

Kamumesta on Leader+ hanke, joka on haettu Karhuseutu ry:n kautta. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2004 - 31.12.2005. Eli EU:n, valtion ja kunnan tuella saamme kokeilla uutta toimintamuotoa. Toiveemme on, että Kamumestasta tulee Noormarkkulaisten lasten ja nuorten juttu, joka jatkuu myös hankekauden jälkeenkin. Kamumesta-hankkeen toteuttaja on Noormarkun 4H-yhdistys ry.

Mitä varten Kamumesta on?

Hankkeen tavoitteena on 3-9-luokkalaisten noormarkulaisten lasten ja nuorten tyhjän iltapäivän ohjelmointi valvottua ja ohjattua iltapäivätoimintaa eli Kamumestoja järjestämällä koulupäivinä klo 14-18 välisenä aikana. Kamumestoissa tehdään ja oivalletaan eri aihepiireihin liittyviä asioita ajatuksella: "Tekemällä oppii parhaiten!" Toimintaa järjestetään koko kunnan alueella kaikilla kylillä. Kamumestoissa on omat mestaemännät ja -isännät, jotka vastaavat toiminnan ohjaamisesta ja turvallisesta ilmapiiristä. Mestoissa tarjoillaan välipala.

Mitä Kamumestassa tapahtuu?

Mestojen mahdollisia vaihtuvia teemoja ovat: läksymesta, nettimesta, mopo/tekniikkamesta, nikkarointimesta, skeittimesta, videomesta, liikuntamesta, luonto/erämesta, teatterimesta, tyttö- ja poikamesta, kesämesta, kokkimesta, bändimesta ja aikuisille oma sydämenkevennysmesta. Kamumesta avaa myös nettikahvilan Duunimestan tiloihin tammikuussa 2005. Lisäksi järjestetään retkiä, leiritoimintaa, kursseja... ja mitä vielä? Heitä meille idea!!!

Lassilan Kamumesta rules...

Lassilassa olemme lähteneet  liikkeelle yhdessä Mediavaunuhankkeen kanssa. Kuutena keskiviikkoiltapäivänä olemme harjoitelleet erilaisia mediantuottamistapoja: videokuvausta, digikuvausta, kotisivujen tekoa, animaatiota, haastattelua... Ensi-iltansa sai mm. elokuva Tarjan ja Paavon yhteisestä seikkailusta... Tästä kaikesta JÄTTISUURI kiitos Mediavaunulle ja  Arille.

Tiistai-iltapäivisin perehdymme luovaan toimintaan ja teatterin tekemiseen Lahja Kanasen opastuksella. Näytelmämesta toteutetaan yhteistyössä Otsolan kansalaisopiston kanssa. Tuotannossa on jouluaiheinen näytelmä, jota toivomme saavamme esittää suurelle yleisölle koulussa ja vaikkapa kylän yhteisissä joulujuhlissa. 

Jatkossa Kamumesta kokoontuu Lassilan pappilassa tiistaisin näytelmän merkeissä, torstaisin muiden kuvioiden parissa ja perjantai-iltaan on suunnitteilla kyläläisten yhteinen ilta. 
Laajakaistayhteyden rynnistäessä kovaa vauhtia kohti Lassilaa, saamme mekin pian  käyttöömme nopeat yhteydet. Sitten pääsemmekin nettiin, chattiin ja nettikameramaailmaan...

Yhteystiedot

Kamumesta
Noormarkun 4H-yhdistys ry
Ruosniementie 9
29600 NOORMARKKU
Puh. 040-5131893 tai 6494036
Sähköposti: kamumesta@co.inet.fi

Mediavaunu

Päivitetty 14.06.2009 © Mediavaunu C/o Ari Impola  ja Lassilan Kamumesta ..

Lassila Kamumesta