Hummerisoppaa Latvalalaiseen tapaan

Latvalan tasavalta

Latvalan lippu

Virallinen kotisivu

Historia

Arttu Latvala lähti metsään ja eksyi sinne. Harhailtuaan muutaman vuoden hän löysi vuonna 1898 mukavan maatilkun Karjalan takametsästä Siperiasta ja päätti perustaa sinne kansantasavallan. Arttu Latvala rakensi eduskuntatalon ja postin, jonka jälkeen Arttu lähetti postia vaimolleen Suomeen Eurajoen seudulle. Vaimo saapuikin sitten Latvalaan heti postin saavuttua.

Myös muilla Latvalan sukulaisilla oli taipumusta eksymiseen, hekin eksyivät Latvalaan aikaa myöten ja näin Latvalan tasavallan väkiluku oli äkkiä kohonnut viiteenkymmeneen.

Latvalan tasavalta katosi maailmankartalta lähes sadaksi vuodeksi ainoana yhteytenä ulkomaailmaan sateliitti TV-kanava. Kanavalla voitiin vastaanottaa tietoja, muttei lähettää ja niin muu maailma unohti Latvalan.

Kieli

Latvalan kieli on suomensukuinen kieli, jonka rikkaus hämmästyttää kielitieteilijöitä. Latvalalaiset tulevat toimeen kahdeksalla sanalla, jotka ovat moro, täh, joo, ei, jooko, nälkä, piru ja muru.

Tunnettu latvalainen sananlasku kuuluukin: "Joo", mikä Suomeksi käännettynä tarkoittaa: "Pois turhat höpinät". Toinen paljon käytetty sananlasku on "Piru", joka tarkoittaa "Piru vieköön!"

Latvalan kansallislaulu

Latvalan kansallislaulu on "Piru vieköön muru" eli suomeksi " Joitko sä mun pontikkain". Laulun kantaesitys oli 1.9.1997 Rauma TV:ssä.

Tulevaisuus

Latvalan löysi uudelleen KeViKen tutkimusmatkailuryhmä internetistä. Latvalan tasavaltaan otettiin yhteys taivaskanavalta. Suomen pääministeri Toni Peltomaa esitti kutsun Latvalan nykyiselle presidentille Arttu Meerille tulla Suomeen Eurajoelle salaisiin neuvotteluihin, jonka tarkoituksena on avata uudelleen diplomaattisuhteet Suomeen elokuussa 1997. Vierailu toteutui 7.-8.8.1997, jonka tuloksena Latvalaan vedetään Rauma TV:n kaapelitelevision kaapelit Raumalta Latvalaan.

Latvala elokuvat

  • Latvala eepos - 1997
  • Latvala TV - 2004
  • Latvala eepos osa 2 tai 3 - 2005

Latvala-tietoutta internetissä